instagram twitter facebook youtube

ANA SAYFA > İSTANBUL YURT > KAĞITHANE YURT > KAĞITHANE KIZ YURT

KYK SADABAD ÖĞRENCİ YURDU

Bu sayfa 12588 kez görüntülendi.

TÜM YORUMLAR YORUM YAP

Sadabat KYK kız öğrenci yurdu, konumu itibariyle İstanbul Kağıthane ilçesi Osmanpaşa semtinde bulunmaktadır.

Yurt,Kağıthane ilçe merkezine oldukça yakın bir konumdadır.Yurdun bulunduğu semt konumu itibariyle toplu taşıma araçları çeşitliliği bakımından zengin olmasına rağmen, yurdun bulunduğu bölgenin ilçe geneli gibi fazla yokuş bulunduran bir konumda olması çevrede yer alan duraklara yürüyüşleri zorlaştırmaktadır. Yurdun hemen yakın konumlarında öğrencilere yönelik cafe gibi mekanlar bulunmamaktadır fakat Kağıthane ilçe merkezi ya da Nurtepe Mahallesi sosyal olanaklar için daha avantajlıdır. Buna rağmen çevrede bulunan yokuşlar sebebiyle yürüme zorluğu aşılıp toplu taşıma araçlarına ulaşılabilirse, Taksim, Beşiktaş, Eminönü gibi ilçelere rahatlıkla ulaşım sağlanabilir. Aynı zamanda TT Arena Stadı, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı toplu taşıma ile kısa sürede ulaşılabilecek noktadadır.

Sadabat KYK Yurdu yakınlarında, yürüme mesafesi olarak zorlayabilecek konumda olmasına rağmen Axis alışveriş merkezi yer almaktadır. Ayrıca ulaşım araçları ile Cevahir AVM, Trump alışveriş merkezi, İsfanbul eğlence merkezi yakın mesafe denebilecek konumdadırlar. Sadabat yurduna yürüme mesafesinde birçok banka şubesi bulabilirsiniz. Sadabat Kız KYK Yurdu'nun taksi v. b. ulaşım araçları ile Alibeyköy cep otogarına olan uzaklığı 10 dakika civarı sürmektedir. Bu sebeple şehirler arası yolculuklar için Esenler otogarına gitmek gibi bir zorluk yaşanmamaktadır. Ayrıca Sadabat KYK, İstanbul yeni havaalanına da 30 dakika civarı bir mesafede bulunmaktadır. Kağıthane ilçe merkezinden metro geçmesi sebebiyle yurt çevresinden Şişli, Mecidiyeköy, Sarıyer gibi noktalar kısa sürede ulaşılabilecek yer haline gelmiştir.

Atlas Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İTÜ, Haliç Ticaret Üniversitesi gibi üniversiteler Sadabat Kız KYK yurdundan ulaşım sağlanabilecek noktalardadır. Sadabat KYK Yurdu 80'den fazla Google yorumundan oldukça yüksek bir puan almış gözükmektedir. Yukarıda yer alan harita bölümünden Sadabat KYK yurduna ait Google konum ve yorum bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerden Yurda Kesin Kayıtta İstenen Belgeler

• 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yurtta kalmaya başladıkları tarihte,
• % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor). Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde,
• 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte, yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
• Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler haklarını kaybedeceklerdir.

İlk kayıt ücreti nedir ve bu ücret ne kadardır?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM'lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yapılması gereken işlemler nelerdir?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet "Yurt Kayıt İşlemleri" bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Yurtta kalmaya hak kazanan ve ilk kayıt ücretini yatırarak onay işlemini yapan bir öğrencinin kaç gün içerisinde yurt müdürlüğüne başvurup işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir?

İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalıdır; yurtta kalamayacakların ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.

İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra taahhütname onayı yapmayan ve yurtta kalmak istemeyen öğrenci ne yapmalıdır?

Öğrencilere ait IBAN numarasının yer aldığı kayıt sildirme dilekçesinin ilgili yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Kayıt sildirilen tarihten sonraki yurt ücreti ve güvence bedeli öğrencilere iade edilmektedir.

Yurtta barınma hakkı kazanan ancak yurtta kalmak istemeyen öğrenciler ne yapmalıdır?

Herhangi bir işlem yapılması gerekmemektedir. İlk kayıt ücreti yatırılmadığı takdirde yurt yerleştirme işlemi iptal edilmektedir.

Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrenciler seneye tekrar yurt başvurusu yapabilirler mi?

Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.

İlk kayıt ücretini yatıran ancak taahhütname onayı yapmayan öğrencilerin ne yapması gerekmektedir?

İlk kayıt ücretinin süresi içerisinde ödenmesi durumunda ilgili yurt müdürlüğüne başvurarak taahhütname onayının yapılması gerekmektedir.

Başvuru sonuç ekranında yedek sırada olduğu belirtilen öğrencilerin yapması gereken işlem nedir?

Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları açıklanmaktadır. Sonuçların bakanlık sitesinden takip edilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır?

Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.Yurt ücretleri ne zaman ödenmelidir?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra içinde bulunulan ayın yurt ücreti takip eden ayın onuncu günü saat 23.59’a ödenmelidir.

Yurtlarda misafir olarak kalmak isteyen ve Bakanlık yurtlarında barınmayan öğrencilerin yapması gereken işlemler nelerdir?
a) Yükseköğrenime devam etmekte iken öğrenim gördükleri okulun sınavlarına girmek üzere gelen öğrenciler,
b) Pedagojik formasyon eğitimi görenler ve yüksek öğretim kurumlarınca zorunlu tutulan kurs, staj vb. eğitim çalışmalarına katılanlar,
c) Üniversiteler, belediyeler, spor federasyonları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen ulusal veya uluslararası inceleme, araştırma, proje, sosyal, kültürel, sportif, eğitsel vb. faaliyetlere katılan öğrenciler,
ç) Türkçe öğrenmek amacıyla yükseköğretim kurumlarının ilgili programlarına devam eden öğrenciler, geçiçi barınma talepleri için illerde il müdürlüklerine; ilçelerde ise yurt müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Aylık yurt ücretini ödemeyen öğrenciler hakkında hangi işlemler uygulanmaktadır?

Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin 12' nci maddesine göre yurt ücretini ödemeyenler hakkında aşağıdaki hükümler uygulanır:
a) İçinde bulunulan ayın yurt ücretini ödemesi için öğrenciye takip eden ayın onu saat 23.59’a kadar süre verilir. Ayın onunun resmi tatil gününe denk gelmesi halinde süre ilk iş günü saat 23.59’a kadar uzatılır. Bu sürenin sonunda ücretini ödemeyen öğrencinin kayıtlı kaldığı günlerin ücreti güvence bedelinden mahsup edilerek yurttan kaydı silinir. Kayıt silme gününün resmi tatil gününe denk gelmesi halinde kayıt silme işlemi, takip eden ilk iş günü gerçekleştirilir ve onuncu gün ile kayıt silme günü arasındaki resmi tatile denk gelen günlerin ücreti tahsil edilmez.
b) Yangın, sel ve deprem gibi tabii afetler, kaza veya hastalık, ikinci dereceye kadar akrabalarının vefatı ve diğer zorunlu haller sebebiyle yurt ücretlerini zamanında yatıramayan veya verilen sürede güvence bedelini tamamlayamayanların, hastalık durumunda rapor bitim tarihinden itibaren on iş günü, diğer durumlarda takip eden ayın on beşinci gününe kadar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, ödenmesi gereken yurt ücreti veya güvence bedeli tahsil edilerek barındırılmalarına devam edilir. Hastalık raporlarının; Sağlık Bakanlığına bağlı resmi sağlık kurumları, aile hekimliği veya Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi gerekir. Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin getirecekleri hastalık raporlarının bulundukları ülkenin resmi sağlık kurumları ya da resmi mercilerince tanınan özel sağlık kuruluşları tarafından düzenlenmiş olması gerekir.

15 yaşından küçük öğrenciler yurt başvurularını nasıl yapabilirler?

Öğrencilerin taleplerini 444 0 472 no’lu GSB KİM’i (Kurumsal İletişim Merkezi) arayarak iletmeleri gerekmektedir.

Barındırılmakta Olan Öğrencilerin Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir ?
1-Yurda girmek için aranan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
2-Yurt kurallarına uymayıp, yurttan çıkarma cezası alanların,
3-Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
4-Devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir aydan fazla uzaklaştırma cezası almış olanların, yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişikleri kesilir ve yurtta barınmaları için yeniden müracaat etmeleri gerekir.

Yurtlarda Kullanım ve Sorumluluğunuza Verilen Malzemeler Nelerdir?

Giysi dolabı, komidin, nevresim takımı, yastık, battaniye, yorgan vb. yurt malzemeleri verilmektedir.

Adres: MERKEZ MAHALLESİ ECE SOKAK NO: 12 KAĞITHANE - İSTANBUL
Telefon: 0(212) 294 8374
GSM: 0(212) 294 9870
Web: https://kygm.gsb.gov.tr
Yemek
3
Temizlik
4,3
Güvenlik
4
Konum
3,7


TÜM YORUMLAR (7)

Avatar Aylin
Yemek: 1 Temizlik: 1 Güvenlik: 1 Konum: 1
2 kişilik oluşuna aldanıp iyi bir yurt olduğunu düşünerek tercih etmeyin.Öğrenci olarak size kendinizi mahkummuşsunuzcasına değersiz hissettiren çalışanlarla dolu sadece.Her gün kötü yemek çıkıyor ve artık bunu nasıl kötü yapmış olabilirler diye sorduruyor insana.Özellikle kışın yokuş sorun oluyor.

Avatar doktorhanim
Yemek: 1 Temizlik: 5 Güvenlik: 1 Konum: 1
Diğer yurdum okuluma uzak kaldığı için buraya nakil istemek zorunda kaldım.Hayatımda ilk kez kaldığım yerle alakalı bu kadar sıkıntı yaşadım.Yolu çok yokuş ve yokuşu otobüs çıkmıyor bulunduğu konum gerçekten çok kötü.Görevliler karşılarındakiyle iletişime geçme kabiliyetinden yoksun,kaba ve azarlayıcı konuşuyorlar.Odalarda kilit yok ve eşyalarınız kaybolduğunda yurt bununla ilgilenmiyor.Bu açıdan güvenlik konusunda problemleri var yurdun.Yemekleri çok kötü,bir önceki yurdumda belli ücreti geçmediğiniz sürece seçim yaparak normalde size dokunan bir yiyecek yerine başka bir şey alabiliyorsun ücretsiz şekilde ama burada öyle bir durum yok maalesef farklı herhangi bir şey almak istediğinizde ücret ödüyorsunuz.Her açıdan kötü.İletişime geçmek zor yurtla ulaştığınızda ise telefonu açan kişi zorla konuşturuluyormuşçasına konuşacaktır sizinle.Sevmiyorum ve başka yurda naklimi bekliyorum sadece...

Avatar Sevim
Konum: 9
Metroya yakın bir devlet yurdu

Avatar Mehtap
Konum: 6
Yurt güzel, yeni bir yurt hele bir de tek kişilik bir oda kalabilirsiniz süper.

Avatar Birgül
Konum: 2
Yurdun bulundugu bolgenin sessis olmasindan baska artisi yok.metro yapilirsa yakin zamanda biraz konumu duzelir,yoksa tum universiterle alakasiz bir yerde

Avatar Umut
Yemek: 7 Temizlik: 7 Güvenlik: 6 Konum: 4

Avatar Nurtepe
Güvenlik: 8 Konum: 3
Yeri biraz ters, fazla yokuş, yakınından araç geçmiyor

HATA BİLDİR

bulutlu şehir
beyaz logo yurtfilozofu.com Blog Hakkımızda
e-posta info@yurtfilozofu.com KVKK İletişim
kulaklık 0 552 755 8393 Gizlilik Sözleşmesi S. S. S.
instagram twitter facebook youtube Kullanıcı Sözleşmesi